dimecres, 7 d’octubre del 2009

Conclusions de la Trobada Zero

El primer cap de setmana d'octubre es va celebrar (si és que ho podem dir així) la Trobada Zero 2009 a Sant Celoni, poble de l'AEiG L'Erol. Tots els caus de la Demarcació Vallès-Maresme (dins de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, els caus s'organitzen en diverses demarcacions segons les comarques) ens vam reunir en assamblea a fi d'aprovar el balanç del curs passat, fer-ne una revisió i, sobretot, votar el nou Equip de Demarcació, format per dos comissaris, dos responsables pedagògics, un secretari i un tresorer. Els de l'any passat tancaven una etapa i cedien el seu lloc a una nova generació. A més a més es van presentar els diversos equips de formadors(FOCA i Formiga I), entre els quals tenim dos membres del nostre EA: la Kus i la Inés. Finalment, es va aprovar el pressupost per aquest curs.

La Trobada Zero és un espai ideal per intercanviar experiències, opinions i maneres de fer amb altres caus; a més ajuda a aixecar la vista del propi melic i adonar-se que hi ha molta gent que es mou amb els mateixos objectius que nosaltres. Cal dir que el cau de Sant Cugat va mostrar-se com una de les referències, gràcies al gran nombre d'assistents i al fet d'aportar dos formadors als equips. Apostem per aquesta mena d'esdeveniments perquè creiem que s'ha d'entendre el moviment escolta com un tot; en un època d'individualisme ferotge, l'associació entre diverses entitats és vital per trencar una tendència imperant i engegar projectes de col·laboració.

En definitiva, la Trobada Zero, que també va significar l'inici de la formació dels nous caps, és una experiència d'allò més enriquidora a la qual no es pot renunciar. Si ensenyem als nostres nens que han de treballar en equip i obrir-se al món, nosaltres hem de ser els primers en aplicar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei! No oblidis comentar el post!