Qui som?


Som un niu de gent inquieta que busca el Nord sempre mirant cap al Sud. Per defecte, tot sovint pensem més amb el cor que no pas amb el cap, cosa que ha marcat profundament i negativament el nivell dels nostres estudis. És per això que no podem fer feines de gaire categoria com tampoc aguantar cap classe de la universitat o d’altres. 

Davant la pèssima situació, un dia fa molts anys vam coincidir en unes jornades fetes per a ni-nis (persones que ni treballen ni estudien) en motiu de reorientar les nostres vides i, per fi, trobar aquell Nord que portàvem tota la vida buscant. Les xerrades de les esmentades jornades ens donaven fàcil accés a la vida estàndard, monòtona, invariable, dreturera... 

Per atzar o no, vam ocórrer al mateix monogràfic: com fer cara de pa a un vagó de tren. Per sort o per desgràcia, tampoc vam poder ser aptes. Vam plorar durant 6 dies i 8 nits, vam fer renéixer la riera de Sant Cugat i els camps de tot el Vallès van tornar a florir. Què podríem esdevenir nosaltres, joves intrèpids al·lèrgics a les corbates?  Érem els éssers més desgraciats i ineptes de la Terra. Amb els dies, però, l’aixeta de les llàgrimes es va aturar, doncs el dipòsit estava ja buit. Amb els ulls cristal·lins, vam veure una llum: teníem la possibilitat de transformar el nostre entorn, de somiar, crear, imaginar, realitzar, incidir...

Malgrat les fortes tempestes que aquesta desgràcia ens ha suposat, hem après a treure profit dels nostres defectes i potenciar al màxim les nostres virtuts.   Ara ja no intentem buscar els 3 peus al gat perquè sabem de sobres que en té 5, tothom es deixa sempre la cua! Ens agrada també anar a la muntanya només per tenir una excusa per no dutxar-nos.  Hem descobert l’excusa perfecta per no estudiar els caps de setmana:  sortim amb tot d’infants al carrer i ens fem un tip de jugar, aprenent a conviure lliurement i juntes anem teixint projectes d’aquests que ens agraden a nosaltres!  

Resumint: som una subespècie de  joves que ens anomenen “caps”. Tenim característiques ben estranyes: creiem en l’impossible, no ens agrada dutxar-nos, ens agrada fer moltes reunions, hipotecar l’estiu per marxar amb mocosos a la muntanya i fer-nos un tip de carregar tendes i pensar activitats que mai surten bé. Això sí, sempre amb il·lusió!!!


Sempre amb la mirada al sud, seguirem caminant, fermes, descobrint i teixint nous horitzons.



Les caps 
Caps en estat natural




I pels més avorrits, aquí teniu una descripció per la penya formal, que mira cap al Nord i s'eixuga el cul amb paper de vàter.



L’Agrupament Escolta i Guia Berenguer el Gran de Sant Cugat del Vallès som una entitat sense ànim de lucre de caire completament voluntari dedicada a l’educació en el lleure seguint la metodologia escolta. Estem integrats per un equip de caps (majors d’edat) que ens fem càrrec del procés educatiu de nens de des de 5 anys fins a 19 anys juntament amb els seus pares, mares, familiars i tutors. Per tant, el cau compren totes les edats. Els nens/es es divideixen per edats en diferents branques: Castors i Llúdrigues (6 i 7 anys); Llops i Daines (8, 9 i 10 anys); Ràngers i Noies Guia (11, 12 i 13 anys); Pioners i Caravel·les (14, 15 i 16 anys); i TRUC (17 i 18 anys).


Els caus els fem dissabtes de 16h a 19h al nostre local del Carrer Castellví, número 20, als baixos de la Casa de Cultura, al davant dels Jardins del Monestir, a Sant Cugat del Vallès (08173); Tot i que a partir del curs 2015-2016 ens canviarem de local. Aquests caus s’organitzen per branques, on cada branca realitza les seves activitats de forma autònoma. També fem sortides de branca, entre dues i tres per trimestre, on ens desplacem durant tot el cap de setmana i fem nit a algun lloc. Finalment, també hi ha els campaments i rutes de Setmana Santa i d’Estiu on anem a acampar ja sigui per branques separades o conjuntament amb l’agrupament durant uns dies i vivim en comunitat.


Formem part del moviment Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, de llarga tradició al territori català, emplaçats a la Demarcació del Vallès-Maresme (que aplega els agrupaments de minyons de les comarques del Vallès Occidental i Oriental i del Baix Maresme). A la vegada, estem englobats dins del Moviment Scout Mundial. Proposem un model educatiu alternatiu però complementari basat en el lleure i en els valors i metodologia escolta (austeritat i respecte). Treballem pel creixement personal i per la implicació en l’educació d’un mateix, mitjançant el joc democràtic, l’autonomia i el petit grup, ens considerem ciutadans del món i ens comprometem amb nosaltres i el nostre entorn. El cau és un espai de llibertat on, mitjançant el joc, l’aprenentatge vivencial i el contacte amb la natura com a eines de transformació social, ajudem a formar a ciutadans crítics, de ment oberta i conscients amb el què els envolta.

(Foto trucada)