dimarts, 28 de setembre del 2010

Consell General a Comarruga, 25 i 26 de setembre

Les fantàstiques platges de Comarruga

Al proppassat cap de setmana, l'últim del mes de setembre, es celebrà a Comarruga el Consell General, el punt de partida del curs cauenc. Els membres que conformaran el conjunt de l'equip de caps, amb algunes absències, es reuniren per debatre aquells aspectes essencials que s'han de tenir en compte en la pretemporada. Envoltats de l'aura especial de les platges del Vendrell, els caps, a l'ombra d'una ufanosa pineda o refrescats per la brisa marina, van tractar en pau i harmonia cada un dels punts del dens ordre del dia. Els resultats van ser bons:

- Es va fer un bona revisió del curs passat per veure què calia millorar i què s'havia de reforçar.
- Es va presentar la nova branca de TRUC, amb noves incorporacions i moltes ganes de fer projectes. S'ha de dir que per fi el cau recupera totes les branques, cosa que feia anys no es podia dir. Altre cop, com a mostra de la bona salut de l'agrupament, el cau té cinc branques amb caps suficients per fer front a la gran demanda.
- Es planejà el calendari del primer trimestre, que aviat es penjarà al blog.
- S'organitzà la totalitat dels caps en branques, configurant així els nous equips de caps; cal anunciar que després de dos anys hi ha hagut nombrosos canvis a fi de renovar el funcionament de tot plegat.

Però el més interessant del Consell General va ser la creació del CONREU (Consell de Representants Unitari), el nou òrgan de funcionament i gestió de l'entitat, nascut de les inquietuds i les propostes de tots plegats i fruit d'un intens debat. El CONREU substitueix l'EA; precisant, el CONREU és una ampliació de l'EA. A la Responsable Pedagògica, la Tresorera i el Secretari (antic EA), que abans formaven un equip a part de les branques i que fàcilment es podia concebre com un "òrgan de govern" autoritari (encara que no era així) s'hi afegeixen representants de cada branca, creant un equip de 7 (número amb fortes connotacions màgiques). Les reunions periòdiques permetran fer les funcions que l'any passat no quedava clar qui feia i agilitzaran el funcionament de l'entitat. Aquest nou ens reforça el caràcter unitari i assembleari que caracteritza la nostra visió del cau. Algunes de les tasques que durà a terme el CONREU seran la supervisió de branques i comissions i l'elaboració de l'ordre del dia dels consells. A causa de certes baixes en l'EA, la funció de Cap d'Agrupament l'assumeix la Tresorera, tenint en compte que creiem que és un càrrec buit de funcions i que només cal designar per temes legals. Esperem que en aquest nou espai de desició i debat neixin les llavors del futur.

1 comentari:

  1. El millor, el nom "CONREU" Mira que sou ocurrents...!!!jjajaaj

    ResponElimina

Ei! No oblidis comentar el post!