dissabte, 15 de novembre de 2014

Segona trobada de FOCA


Hola hola!!!
Com bé ja deureu saber, aquest passat cap de setmana, 8 caps del nostre agrupament vam participar a la primera trobada de la formació de monitors en el lleure organitzada per la Demarcació del Vallès/Maresme, l’anomenada FOCA (Formació de Caps). Aquesta formació dura un total de 5 caps de setmana repartits entre el novembre i l’abril que passarem a una bonica casa de colònies a Arenys de Mar.Els i les nostres formadores són caps o excaps dels caus que constitueixen la Demarcació del Vallès i del Maresme, algunes d’elles també són membres de l’executiu de la mateixa demarcació.
A FOCA, els caps de setmana comencen divendres a la tarda. En aquesta primera trobada, els formadors i formadores van convocar-nos per grups a llocs molt diferents (Barcelona, Granollers, Terrassa, Badalona, Llavaneres, Mataró...). Aquests grups estaven formats per 4, 5 o 6 focaires de diferents agrupaments. Cada grup, en trobar-se tots els membres al lloc i l’hora indicats, se’ls informava de la descoberta a la que havien d’anar. Les descobertes van ser, principalment, a Casals Populars (com el de l’Atzur a Terrassa), conferències (com a la seu de CGT parlant dels Centres d’Internament de Persones Estrangeres-CIE), Entitats (com el Xuclam, una escola del Raval que ensenya música a nens de famílies en situació de risc), etc. Totes elles van ser molt interessants. La nit la vam passar al local dels caus més pròxims d’on ens trobàvem, i el dissabte ens vam trobar totes a les 12 a la casa de colònies d’Arenys de Mar.
Allà, vam començar les diferents ponències. Una de les ponències tractaven de posar en comú les qualitats de la persona i la societat ideal, envers el prototip de persona real i la societat en la que vivim. La conclusió a la qual vam arribar, va ser que l’educació és la eina que pensem que pot transformar la realitat, és la clau que obre tots els panys. D’aquesta manera, l’educació en el lleure ha de potenciar al màxim aquesta persona real (potenciant les seves qualitats i millorant els seus defectes), transformant-la així en la persona ideal (en el seu jo ideal); i aquesta persona ideal, alhora, formaria part d’aquesta nova societat ideal.
Una altra ponència va tractar sobre els tres pilars de l’Escoltisme: Persona, Transcendència i País/Entorn. Aquest fou un espai de caire més reflexiu i personal, on vam poder pensar en què comportava cadascun d’aquests conceptes, com els interpretàvem nosaltres i quin en quin sentit incident en la nostra realitat. El diumenge al matí vam dedicar-lo tot a les 10 lleis escoltes, on els i les formadores van explicar a través d’una activitat el seu sentit i el seu origen.
Els i les caps que vam assistir-hi, estem molt i molt contentes de com ha anat. Pensem que és una bona manera d’aprendre i després de traslladar tot aquest coneixement i vivències a tot l’Agrupament.
Atentament,

Focaires del Berenguer el Gran: SEMPRE APUNT!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei! No oblidis comentar el post!