dimarts, 9 de novembre del 2010

El cau participa del poble




Als caps ens encanta explicar que el cau s'implica en el poble, en les seves activitats i festes i que participa activament en fer d'aquesta vila un lloc culturalment i socialment viu. El temps és limitat, i, com bé diuen alguns (i no els falta raó), prou problemes tenim nosaltres com per haver de fer coses pel poble. Tot i això, que el cau és una entitat que dóna la cara pel poble és una realitat: de manera directa, en són exemples la Festa de Tardor, la Festa de Sant Jordi i la Festa Major, amb l'organització d'una barraca; a través d'altres vies, el cau està present en la CEEL i el Projecte del Sàhara (ja hem organitzat, conjuntament amb altres entitats, actes i activitats pel poble, com ara concerts, gimcanes, jocs, una haima...).
Aquest cap de setmana, la nostra implicació es va fer patent: les Truques, amb el seu alt nivell de motivació, van organitzar activitats per nens, en què van participar-hi CiLl i LliD entre altres (era obert a tothom!); per altra banda, tan CiLl, com LliD o RiNG van gaudir de la Festa de la Tardor ja fos jugant, fent tallers, fent un intercanvi amb un altra entitat (LliD i Esplai Sarau), descobrint-ne d'altres (RiNG) o fent castells. I no oblidem que per la Castanyada els PiC van vendre castanyes!
En resum, cal entendre aquesta mena d'iniciatives com una part fonamental de la pedagogia escolta: la descoberta i l'opció de l'entorn, així com part del projecte, amb el qual es transforma la societat. És a dir, per nosaltres, participar és educar, de manera que continuarem apostant per aquesta implicació.

PD: Aquí podeu gaudir d'una selecció de fotos de la Festa de la Tardor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei! No oblidis comentar el post!